PEMERIKSAAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN (PKK) DI KOLEJ PENDETA ZA'BA TAHUN 2022 | KOLEJ PENDETA ZA'BA
» NEWS » PEMERIKSAAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN (PKK) DI KOLEJ PENDETA ZA'BA TAHUN 2022

PEMERIKSAAN KESELAMATAN DAN KESIHATAN (PKK) DI KOLEJ PENDETA ZA'BA TAHUN 2022

Serdang 29 Jun – Kolej Pendeta Za’ba (KPZ) telah menerima kehadiran pemeriksa untuk pemeriksaan keselamatan dan kesihatan pekerjaan yang diketuai oleh Puan Arba’ah Md. Salleh dari Institut Biosains dan seramai 4 orang dari anggota Unit Bantu Mula, Pejabat Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (PPKKP), UPM yang turut sama semasa pemeriksaan tersebut berjalan.
Skop pemeriksaan adalah meliputi 2 skop iaitu Sistem Pencegahan Kebakaran dan Skop Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan. Penemuaan hasil pemeriksaan tersebut diharap dapat membantu pihak kolej mewujudkan budaya kerja selamat dan sihat di samping memastikan keselamatan dan kesihatan pekerja serta persekitaran tempat kerja/ kolej adalah terkawal.

Date of Input: 29/06/2022 | Updated: 04/07/2022 | naterah

SXEdBAn~